6 paradis att besöka

Många drömmer sig bort till fjärran länder när den svenska vintern smyger sig på. Ett sätt att överleva kylan och mörkret är att boka en resa till ett exotiskt paradis. En eller ett par veckors solsemester på vintern ger dig välbehövlig energi. Semester är viktigt både för människans psykiska och fysiska välmående och för att få ny inspiration. Att åka till en ny plats ger nya intryck och lärdomar vilket är berikande. Många anser att resor gör dem både mer kreativa och produktiva. En semesterresa är med andra ord en investering i sig själv och sin hälsa.

Borneo

Världens tredje största ö Borneo står högt upp på mångas lista över drömresemål. På denna exotiska ö kan du uppleva både djungeläventyr med orangutanger, fantastisk vandring och avslappnade dagar längs vita stränder med turkost vatten. Det finns flera lyxiga resorts på denna gröna ö, men det känns aldrig för mycket och det finns även många prisvärda boendealternativ. Forskare från hela världen åker till Borneo för att studera den unika faunan och många olika sorters turister lockas av den vackra naturen.

Burma

Burma är ett fantastiskt vackert land med få turister. Det går utmärkt att resa till Burma, men det är bra att planera resan ordentligt i förväg. Burma har under många år styrts av en militärjunta och det finns spänningar mellan etniska grupper i landet. De senaste åren har landet visat fler demokratiska tecken och spås bli det nya turistlandet. Här finns orörd natur, vackra tempel och storslagna sevärdheter. Maten påminner om den thailändska, men med influenser från Indien och Kina. Kontrollera innan du åker vilka områden som Utrikesdepartementet avråder från besök samt inom vilka områden som turister får röra sig fritt.

Sydafrika

Sydafrika är för många ett komplett resmål. Här kan du njuta av stränder, åka på safari, besöka vingårdar och göra många äventyrsaktiviteter. Oavsett vad du vill få ut av semestern är chansen stor att det finns i Sydafrika. Dessutom är det ingen tidsskillnad från Sverige.

Malaysia

Malaysia har länge varit i skymundan för Thailand och Bali som turistdestination, men landet har mycket att erbjuda. Här finns fantastisk natur med vita stränder. Den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur bjuder på modern shopping och historiska sevärdheter. Kuala Lumpur kan med fördel kombineras med ett besök på ön Pangkor som ligger 20 mil därifrån.

Boracay

Boracay i Filippinerna har allt en paradisö ska ha – kritvita ständer, turkosblått vatten och svajande palmer. White Beach har utsetts till Asiens bästa strand och är Boracays stora dragplåster. Här finner du mjuk puderstrand och vacker snorkling.

Kura kura

Kura kura är en liten ö i Indonesien som har en broförbindelse till Bali. Ön kallas även för ”Island of Happiness” det vill säga Glädjens ö. Denna lilla ö ger en känsla av total avlägsenhet, men den ligger endast 15 minuter från Ngurah Rai flygplatsen vilket underlättar för internationella resenärer.