Åk på vinresa till Sydafrika

Sydafrika är ett av de länder i världen som producerar bäst vin, och dess historia som vinproducent kan följas hundratals år bakåt i tiden. Vingårdarna ligger relativt nära Kapstaden, vilket har gjort det möjligt för många turister att besöka Sydafrikas vindistrikt. Numera har vingårdarna ofta öppet för allmänheten och du har möjlighet att prova sortimentet i vinprovningslokalen för en mindre summa pengar.

Om du också vill dricka gott vin hemma finns riesling som är en populär druva från Tyskland. Sedan 1300-talet har riesling omnämnts i Tyskland och utklassade under tidigt 1700-tal andra druvor på de lokala vingårdarna. På Vinoteket kan du köpa många olika rieslingviner, både enstaka sorter och flera viner i en samlad kollektion.

Skaffa kartor över distrikt

När du besöker vingårdar i Sydafrika är ett bra tips att hoppa in på de ställen du anser ser mysiga ut. Du behöver inte planera allt för mycket i förväg då många av vingårdarna har öppet varje dag för vinprovning och besök. När du kommit fram kan du köpa ”Platters Vinguide” som innehåller alla vingårdar, GPS, kartor, mejladresser och telefon. Du kan också hämta vinkartor över alla områden från turistbyrån.

Rid genom vingårdar

De kända vindistrikten Franschhoek och Stellenbosch ligger nära staden Paarl i Sydafrika. Här finns fler än 400 vingårdar och vackra omgivningar. På vingården Dieu Donné hittar du en restaurang som serverar smakliga middagar du kan njuta av medan du tittar på bergen och den vackra solnedgången. En annan känd vingård i distriktet är Backsberg som har vitputsade hus omgivna av grönska och rosa bougainvillea. Här går det att binda upp hästen så att den kan vila i skuggan medan du ägnar dig åt vinprovning.