Backpacka i Asien

Efter gymnasiet är det många som är skoltrötta och innan man eventuellt sätter sig i skolbänken igen för högre utbildning är det många som lockas av att resa och uppleva världen. Att backpacka i Asien bjuder resenären på både storstäder, vackra stränder och små byar där invånarna knappt sett någon turist och det är just mångsidigheten, tillsammans med klimatet och priserna, som gör kontinenten till ett så populärt resmål för ryggsäcksluffare. Innan du åker iväg är det bra att ha läst på lite om länderna, kulturen och att ha en resplan.

 

Planering och förberedelser

boracay island tropical diniwid beach in philippinesFöre man ger sig iväg på en långresa är det en del att tänka på. De flesta länderna kräver att man sökt visum innan inresa till landet och visumreglerna skiljer sig åt, i exempelvis Vietnam måste man ha visum om man tänkt stanna mer än 15 dagar i landet. Se till att söka innan avresa, det kan bli dyrt för en begränsad backpackerbudget att söka via ambassaden på plats. Se även till att vaccinera dig innan resan, ta kontakt med din vårdcentral i god tid, en del vaccin ska tas upp till sex månader innan avresa. Inför en långresa är det viktigt att du och din kropp mår bra, håll kroppen i topptrim med en naprapat stockholm. En annan förberedelse som du bör göra är att kontrollera vädret på de platser som du tänkt besöka, det är inte alltid så lyckat att åka vare sig under en regn- eller högsommarperiod.

Både storstad och strand

Asien bjuder bland annat på storstäderna Bangkok, Hongkong och Singapore. Den sistnämnda är en mycket modern stad som håller sig i framkant när det kommer till teknik och utveckling. Riktigt billigt är det att handla elektronik och det enklaste sättet att ta sig runt i staden är genom tunnelbanan. Hong Kong är en spännande stad med en rik historia, se till att spendera ett par dagar i staden. Det är en riktig storstadsdjungel, men utanför fastlandet ligger ett ö-rike med 260 öar där du kan koppla av och kanske även vandra, fågelskåda eller surfa på vågorna i havet. Med rätta har Thailand under de senaste tjugo åren blivit ett av svenskarnas mest populära resmål. Den vackra naturen, klimatet och den vänliga befolkningen gör resmålet uppskattat. De bästa stränderna i Thailand är för familjen Klong Nin på Koh Lanta som har smaragdgrönt vatten, kritvit sand och regnskog i bakgrunden. För partysugna passar Haad Rin på Koh Phaangan. Det är på denna strand som de välkända fullmånefesterna hålls med tiotusentals besökare varje månad. En nybyggd flygplats på ön gör att det numera går att ta sig direkt Koh Phaangan från bland annat Bangkok.