Burma – Detta får du inte missa

Burma blir allt mer populärt att besöka och experterna spår att det kommer att bli det stora turistresmålet för 2020. Här finns det mängder med fantastiska saker och platser som du bara inte får missa, speciellt om du rör dig mellan städerna Mandalay och Bagan. Att resa till Burma är för många väldigt stort. Det är inte som den vanliga chartersemestern till Spanien, Grekland eller Turkiet, även om dessa resor också kan bjuda på väldigt mycket kul. Sevärdheter, upplevelser och historiska platser utan dess like väntar dig i Burma!

Här nedan har vi listat ett flertal saker som du bara måste hinna med om du ska besöka Burma. Se till att du har med dig en fulladdad mobil och en bra kamera så att du alltid är redo att fånga det där speciella tillfället. Hos https://www.teknikdelar.se kan du hitta tillbehör till din mobil som gör resan enklare!

Burmas pärlor

Kryssa på Irrawaddy

Irrawaddy är en flod som anses vara hela Burmas pulsålder och det finns goda anledningar till varför. Det är nämligen från just den här floden som befolkningen får sin fisk, och även sitt vatten. Det har dock blivit väldigt populärt för turister att åka ut på floden på anordnade turer. Den som vill kan kryssa under dagen, men man kan också välja paketresor där resebolagen anordnar flera dagar på vattnet. De större kryssningsfartygen erbjuder mat, pooler, spa och mycket mer.

Ananda Temple

Du kan inte åka till Burma utan att besöka det fantastiska och mest vackra templet i hela landet. Ananda Temple har fått sitt namn från språket sanskrit. Ordet Anand betyder nämligen vacker och det är precis vad detta tempel är. Det som utmärker platsen lite extra är de tre statyer av Buddha som är placerade inne i templet. Två av statyerna är mycket allvarliga, medan den som står i mitten faktiskt ler.

Sagaing Hills

Två mil om Mandalay kan du hitta till Sagaing Hills. Hit går den som vill njuta av fantastisk utsikt och även se hur det vardagliga livet är för bland annat nunnor och munkar. Det finns sammanlagt cirka 550 stycken munkkloster på berget och 6000 munkar och nunnor har här sina hem. Se till att du är respektfull, men oroa dig inte för att störa med din närvaro. Denna plats är mycket besökt av turister och människor flockas hit varje dag för att få den religiösa upplevelse som berget ger.

Guidad tur i luftballong

Visste du att du kan hyra en alldeles egen luftballong i Burma och få en ordentlig utsikt över hela Bagan? Det populäraste är att flyga när det är soluppgång, eftersom himlen då färgas vackert orange. Räkna med cirka 2000 kronor för en flygning på en timme.