Ett dopp i en paradislagun kan rädda själen

Den lilla fiskebyn El Nido som ligger i provinsen Palawan i Filippinerna lockar de som vill ha äventyr och upptäcka öde stränder. Från El Nido kan man ö-luffa till någon av de omkringliggande öarna. Du kan också hyra en kanot och paddla i skärgården och ta ett dopp i en av de vackra lagunerna. Det som skiljer denna plats från många andra paradisöar är att här störs du inte av turister, bananbåtar och strandförsäljare. Naturen är välbevarad och du har möjlighet att upptäcka en bit paradis som ännu inte har tagits av den kommersiella turismen.

Boracay en av världens bästa öar

I USA har Boracay utsetts till världens bästa ö av det lyxiga resemagasinet Condé Nast Traveler. Boracay ligger i Filippinerna och har snabbt blivit en populär turistdestination. Det som lockar många till Boracay är de kritvita stränderna som är som tagna från ett vykort. Stranden White Beach har utsetts till världens bästa strand och den är anledningen till att många besöker Boracay. Som svensk är det billigt att turista i Filippinerna och många väljer att åka hit när de har tröttnat på Thailand och vill se något nytt. Cirka en halv miljon turister besöker ön varje år och högsäsongen är december-mars.

Utforska Filippinernas huvdstad

Manila är Filippinernas huvudstad och det är en stad med skyskrapor, smutsig luft och fattiga människor som lever på gatan. Manila har ett rykte om sig för att vara farligt, och många som besöker staden gör det endast i något dygn innan de tar sig ut till de öarna. Men man ska inte låta sig förskräckas av det första intrycket. Manila har en charm under allt det röriga och smutsiga. Här finns mängder av härliga marknader, arkitektur och koloniala byggnader som talar om den historia som Filippinerna bär. Manilla är också känt för sitt nattliv och har en livlig musikscen.