Malaysia som resmål

Att resa till Asien har varit populärt bland svenskar i många år. Kontinenten lockar med fint väder, vita stränder, turkost vatten och framför allt billiga priser för oss västlänningar. Att resa till just Malaysia är dock inte alls lika vanligt bland svenskar som att resa till exempelvis Thailand. Dock är Malaysia absolut ett resmål att prioritera. Här finns mycket för många smaker.

Malaysia ligger i Asien och huvudstaden är Kuala Lumpur, det är också den största staden. Själva landet, eller förbundsstaten som det egentligen kallas består av två delar. Dessa delar är Malackahalvön samt norra delen av Borneo och mellan dessa två delar finns sydkinesiska havet. Som turist är det vanligast att besöka Malackahalvön som är den mest tätbefolkade och bebodda delen. Det är också vanligt att man väljer att besöka någon av Malackahalvöns tillhörande mindre öar som exempelvis Langkawi, Perhentian, Penang eller Tioman.

Res till Langkawi

När man bestämmer sig för att resa till ön Langkawi så brukar man oftast kombinera sin resa med ett besök i Kuala Lumpur. Det är nämligen bara en timmes flygväg mellan dessa två ställen. Om man kombinerar dessa två ställen så får man uppleva mycket av Malaysia, dels storstad i Kuala Lumpur men också helt underbara stränder, bad och snorkling i Langkawi.

Res till Perhentian

Denna ö är mest till för den som vill njuta av fina miljöer och ett magiskt klart vatten. Dock finns här också en del aktiviteter i form av snorkling, båtturer, fisketurer, spa och sköldpaddsturer. Det är bäst att åka till Perhentian under sommarmånaderna då vädret är som mest stabilt. Något att observera är att på denna ö finns inga uttagsautomater och därför är det mycket smart att ta med sig kontanter när man ska bege sig dit.

Penang

Denna ö är större än de två andra nämnda. Hit ska man åka om man är en riktigt matälskare. Ön är nämligen känd för sin matkultur. Numera är ön dock också känd som en typ av storstad och shoppingparadis. Det finns massor att göra här med tanke på att det både är en vacker strand och stad i ett och några aktiviteter att nämna förutom shopping är snorkling, golfspel och cykelturer i unika miljöer.

För den som vill resa till Malaysia kan det vara bra att veta att det är billigt att leva i landet men att resa dit med flyg från Sverige brukar kosta omkring 6000 – 10000 kr. Biljetterna brukar man kunna betala direkt eller via Fakturering i pappersform. Resan kan kräva byten vad gäller flyg och därmed då också mellanlandningar. Allt beror på varifrån man flyger. Själva flygningen tar omkring 20 timmar beroende på hur långa mellanlandningarna är. Det är vanligt att göra en mellanlandning i Europa och en i exempelvis Singapore.