Resa till Malaysia och Boracay

Ett av de mest välbesökta länderna i Asien är Malaysia. Trots att det är betydligt mindre sett till yta och invånarantal än exempelvis Thailand kan det ändå erbjuda en mångfald av olika saker för en turist. Här finns storstaden i form av Kuala Lumpur som tillhör en av världens mest moderna städer. Med höga skyskrapor och moderna shoppinggallerior nämns Kuala Lumpur ofta som en av Asiens största turistattraktioner. Tack vare det gynnsamma klimatet har Malaysia också mycket att erbjuda för den som letar efter avslappnat strandliv.

Malaysia är ett enkelt resmål att besöka för svenskar såtillvida att det inte krävs något visum för EU-medborgare. Så länge du inte planerar att stanna i landet längre än 90 dagar går det bra att åka på ett vanligt giltigt pass. Dessutom har Kuala Lumpur utmärkta flygförbindelser med de största städerna i Europa tack vare sin starka ställning som affärshuvudstad. Hit åker många representanter för företag för att förhandla i affärer och det sker ständigt nya investeringar i landet. Dessutom är Malaysia ett intressant land sett ur ett samhällsperspektiv. Det är ett av förhållandevis få asiatiska länder som har islam som statsreligion och det finns många olika etniska grupper i landet.

Dramatic scenery of the Kuala Lumpur city at sunset

Om Malaysia är ett land som passar för såväl shoppingsugna turister som affärsresenärer är Boracay mer av en utpräglad turistort. Det är en ö som formellt tillhör Filipinerna, men faktum är att Boracay äger mycket av en egen identitet som gör det till ett litet land i sig. Ön är till ytan mycket liten – endast sju kilometer lång – men den får ändå besök av över en miljon turister varje år. Det gör att ön nästan helt och hållet livnär sig på turism. Många av dem besöker endast Boracay över dagen som ett utflyktsmål från andra närliggande öar medan andra väljer att förlägga hela sin semester här.

Boracays främsta attraktion ligger definitivt i de bildsköna stränderna. Tack vare sin långa kustremsa har Boracay gott om kritvita sandstränder som bryts av ett turkost hav. Det har gjort att ön flera gånger röstats fram till världens bästa stranddestination. Om du vill göra det mesta av din semester och slippa åkommor som ont i halsen kan du vidta förebyggande åtgärder.