Vart går nästa resa?

När vintern har anlänt till Sverige är det många som längtar sig bort till varmare breddgrader. Varför då inte åka till Sydafrika? Eller Borneo, Burma, Malaysia, Boracay eller Kura Kura? Alternativen är många och världen är stor – kanske lite för stor för den som har svårt att välja? Då kommer här en kort sammanfattning av de ovan nämnda destinationerna. Perfekt för den som vill resa bort men är osäker på vart!

Sydafrika är ett väldigt populärt resmål för många svenskar. Under den svenska vintern är det sommar i Sydafrika, och trots att resan ner till landet må vara lång är det utan någon större tidsskillnad och jetlag. Sydafrika är stort och erbjuder något för alla. I norr ligger Kreuger, ett enormt naturreservat som är perfekt för den som vill åka på safari. I östra delen av landet ligger till exempel Durban, vars klimat är hett och fuktigt. Detta till skillnad från regionen som Kapstaden ligger i på den västra kusten. Här är det en torr hetta och kalla nätter. Och Kapstaden med omnejd är en av de mest populära destinationerna för turister. Staden erbjuder sol och bad, fantastiska vyer, restauranger, uteliv, shopping och kultur. Därutöver är staden nära till det fantastiska vinområdet Stellenbosch. Och andra kända destinationer är bland annat Goda hoppsudden. För den som åker hit får en känsla av att befinna sig på världens ände! Sydafrika är ett land med en väldigt komplex historia och ett av världens länder med störst inkomstskillnad mellan låg- och höginkomsttagare. Det påverkar självfallet landet, men turistindustrin är samtidigt väldigt viktig för landets ekonomi.

I Sydostasien finns även flera andra destinationer för den som har fått nog av att åka till Thailand under jul och nyår. Malaysia har under de senaste åren blivit allt mer populär. Här finns paradisstränder, vacker natur och stora städer. Många åker hit för att dyka och för att njuta av landets vackra natur och djurliv. Landet har en mycket rik gammal kultur som i stora städer som Kuala Lumpur blandas med modern arkitektur.

Borneo är en ö som politisk delas av såväl Malaysia och Indonesien. Ön är mycket populär för den som är intresserad av dykning, vilda djur och fantastiskt vacker natur. Här kan du uppleva häftiga djungler, höga berg och traditionella små byar. Från Malaysia kan du åka till Borneo på en weekend eller helg som det heter på svenska.

Under de senaste åren har även Burma blivit en populär destination. Landet har länge styrts av en militärregim men under de senaste åren öppnats upp mot omvärlden och därmed har turister börjat resa till landet. Burma har blivit en populär destination för den som kanske inte är lika intresserad av paradisstränder som ett land i vilket det just nu pågår mycket politiskt och ekonomiskt.

Och två andra heta tips är även Boracay i Filippinerna och Kura Kura på Bali i Indonesien. Två destinationer som inte kan gå fel!